Aplicația eQualifai

Ai nevoie de meditații? Alege eQualifai și învață fără stres.

Era o zi obișnuită până când, surpriză, Bac Simplu Info a dispărut de pe Internet! Dar cum s-a întâmplat asta? Ei bine, din greșeala noastră, am reușit să facem ca un site care nu are cum să pice, să cadă. Înainte de a vă povesti întreaga aventură, să vă explicăm pe scurt ce este DNS-ul și de ce este important.

Imaginați-vă că DNS-ul este ca un telefon pentru Internet. Atunci când vrei să mergi pe un site web, cum ar fi simplu.info, DNS-ul te ajută să găsești adresa corectă pentru acel site. Bac Simplu este un site pe JAMStack, găzduit pe CDN-ul de la Cloudflare, o soluție dezvoltată de firma Cyber Shift. Această soluție face ca site-ul să fie extrem de stabil și să nu pice.

Cum am pierdut Bac Simplu Info

Domeniul simplu.info trebuia să se reînnoiască automat, dar am uitat să adăugăm o metodă de plată validă. Prin urmare, acesta a expirat fără ca noi să fim conștienți. Când am realizat că domeniul nu mai funcționa, am încercat să reparăm situația, dar era prea târziu: nu mai puteam reînnoi domeniul de unii singuri.

Cum am recuperat Bac Simplu Info

Așa că am contactat registrul Cloudflare și, din fericire, în aproximativ 3 ore, am obținut din nou controlul asupra domeniului și lucrurile au început să meargă din nou. Schimbarea durează ceva timp pentru a se propaga în întregul Internet, deoarece, precum o veste bună care trebuie să ajungă la toți, actualizările DNS se răspândesc treptat în toate colțurile lumii virtuale.

Concluzie

Deci, într-un final, Bac Simplu Info a revenit online după o scurtă perioadă de absență. Chiar dacă am făcut o greșeală, am învățat din ea și am reparat situația cât de repede am putut. Acest incident ne-a arătat că uneori lucrurile nu ies întotdeauna perfect, chiar și atunci când folosești tehnologie de vârf. Totuși, e important să rămânem optimiști și să găsim soluții pentru a rezolva orice problemă care apare.